Bra foder för dina akvariefiskar

Marknaden för foder till akvariefiskar är stor och det kan vara svårt att välja bland alla produkter. Det finns dock några saker du kan tänka på för att hitta det som passar dina fiskar bäst.

Olika typer av foder

Det allra vanligaste är ett flingfoder om du har ett mindre sällskapsakvarium. Vissa flingor stannar på ytan vilket är bra för de fiskar som föredrar det. En del flingor sjunker dessutom vilket passar de individer som gärna äter i mitten av vattnet. Om du har större fiskar är pellets ett mer passande foder. Om det dessutom finns fiskar i akvariet som äter från botten är tablettfoder att rekommendera. Alla dessa fodertyper kan du enkelt handla på nätet. Tänk också på att det finns växtätande akvariefiskar och välj i sådana fall ett växtbaserat foder. Dessvärre räcker inte akvariets växter för att täcka fiskens näringsbehov.

Rätt näringsinnehåll

Att tillverka ett foder som är optimalt för alla fiskarter går inte, ofta är fodret anpassat för olika fiskgrupper. Näringsinnehållet, formen och vilket typ av foder det är skiljer sig beroende på fiskart. Läs på om din fisk och välj det foder som innehåller den mängd aminosyror, fettsyror, vitaminer och mineraler som den behöver, så ger du den bäst förutsättningar för ett friskt liv.